Home » WTA » Flipkens klopt reekshoofd in Seoul, Bonaventure stort in

Flipkens klopt reekshoofd in Seoul, Bonaventure stort in

Flipkens klopt reekshoofd in Seoul, Bonaventure stort in

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-106) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Seoul (Zuid-Korea, WTA International). Ysaline Bonaventure (WTA-125) ging onderuit na een vreemde partij in de tweede ronde.

Flipkens moest aan de bak tegen het Russische zevende reekshoofd Margartia Gasparyan (WTA-56) in de tweede ronde. Onze landgenote sloeg meteen een kloofje en haalde de eerste set met 6-3 binnen. In de tweede manche liep Flipkens 5-3 uit, maar ze slaagde er niet in om de partij uit te serveren. Bij een tweede poging lukte het wel, Flipkens trok met 7-5 het laken naar zich toe. In de kwartfinale volgt een duel met het Poolse vierde reekshoofd Magda Linette (WTA-48).

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Ysaline Bonaventure – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Bonaventure stond tegenover het Chinese achtste reekshoofd Yafan Wang (ATP-58). Onze landgenote begon goed aan de partij en won de eerste set met 6-4. Bonaventure leidde met 3-0 in tweede set, maar toen kantelde de partij. Wang won maar liefst twaalf spelletjes op rij en trok na 1 uur en 47 minuten met 6-4, 3-6 en 0-6 aan het langste eind.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws