Kirsten Flipkens (WTA-106) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Seoul (Zuid-Korea, WTA International). Ysaline Bonaventure (WTA-125) ging onderuit na een vreemde partij in de tweede ronde.

Flipkens moest aan de bak tegen het Russische zevende reekshoofd Margartia Gasparyan (WTA-56) in de tweede ronde. Onze landgenote sloeg meteen een kloofje en haalde de eerste set met 6-3 binnen. In de tweede manche liep Flipkens 5-3 uit, maar ze slaagde er niet in om de partij uit te serveren. Bij een tweede poging lukte het wel, Flipkens trok met 7-5 het laken naar zich toe. In de kwartfinale volgt een duel met het Poolse vierde reekshoofd Magda Linette (WTA-48).

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Ysaline Bonaventure – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Bonaventure stond tegenover het Chinese achtste reekshoofd Yafan Wang (ATP-58). Onze landgenote begon goed aan de partij en won de eerste set met 6-4. Bonaventure leidde met 3-0 in tweede set, maar toen kantelde de partij. Wang won maar liefst twaalf spelletjes op rij en trok na 1 uur en 47 minuten met 6-4, 3-6 en 0-6 aan het langste eind.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.