Home » Geen categorie » Flipkens knalt naar de tweede ronde op de Ricoh Open

Flipkens knalt naar de tweede ronde op de Ricoh Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Rosmalen (Nederland, € 589 185) heeft Kirsten Flipkens (WTA-75) zich overtuigend geplaatst voor de tweede ronde. Ze maakte snel komaf met Madison Brengle (WTA-83). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens was duidelijk in haar sas vandaag op het Nederlandse gras. De Belgische supporters waren talrijk aanwezig. Ze nam het voor de tweede keer op tegen de 27-jarige Amerikaanse en leidt met 1-0 in de onderlinge ontmoetingen. Ook vandaag was de Belgische te sterk voor Brengle. In nog geen 50 minuten stond de duidelijke 6-1, 6-2 eindstand vast.

Kirsten Flipkens Ricoh Open 2017 © Melissa Van de Wiele
Kirsten Flipkens Ricoh Open 2017 © Melissa Van de Wiele

Een gelukkige Flipkens droeg deze overwinning op aan het kersvers dochtertje van haar coach Maxime Braeckman die gisteren vader werd. In de tweede ronde neemt ze het op tegen de Estse Anett Kontaveit (WTA-43). Vorig jaar won Flipkens de eerste en enige eerdere confrontatie.

koen

koen

MEER NIEUWS

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Bonaventure pakt dubbeltitel in Valencia

Ysaline Bonaventure (WTA D-607) heeft het dubbeltoernooi in Valencia (ITF, gravel, $ 80 000) op haar naam geschreven. Samen met de Georgische speelster Ekaterine Gorgodze (WTA D-113) haalde ze het in een spannende finale.

LEES MEER