Home » WTA » Flipkens knokt zich naar finale in Rosmalen

Flipkens knokt zich naar finale in Rosmalen

Flipkens knokt zich naar finale in Rosmalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-60) heeft zich geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Rosmalen (Nederland, $ 250 000). Ze haalde het in drie sets van de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA-81). 

Flipkens stond in de halve finale van Rosmalen tegenover de twaalf jaar jongere Kuzmova. Onze landgenote won nipt de eerste set met 7-5. In de tweede set kreeg Flipkens een matchpunt, maar toch kwam het nog tot een tiebreak. Daarin liet Flipper opnieuw drie matchpunten liggen en de set ging met 6-7 (7) naar Kuzmova.

In de derde set zag het er lange tijd slecht uit voor onze landgenote, ze stond 1-4 achter maar toen vond ze toch nog de energie om een versnelling hoger te schakelen. Flipkens veroverde vijf spelletjes op rij en pakte zo set drie met 6-4. De partij duurde 2 uur en 18 minuten.

Tweede WTA-titel?

In de finale neemt Flipkens het op tegen zevende reekshoofd Aleksandra Krunic (WTA-55), die topreekshoofd Coco Vandeweghe (WTA-16) in drie sets naar huis stuurde. Het wordt het tweede duel tussen Krunic en Flipkens, de Servische trok in 2016 aan het langste eind in de Fed Cup. Flipkens kan in Rosmalen de tweede WTA-titel in haar carrière pakken, eerder won ze het toernooi van Québec in 2012.

Samen met Kiki Bertens (WTA D-19) strijdt Flipkens (WTA D-42) ook nog om de dubbeltitel in Rosmalen tegen Elise Mertens (WTA D-30) en Demi Schuurs (WTA D-20).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws