Home » Olympische Spelen » Flipkens knokt zich naar stuntzege in Rio

Flipkens knokt zich naar stuntzege in Rio

Flipkens knokt zich naar stuntzege in Rio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De gouden medaille van Greg Van Avermaet heeft Kirsten Flipkens (WTA-62) vleugels gegeven in Rio. Onze landgenote zorgde voor dé stunt van de dag in het olympisch tennistoernooi door Venus Williams (WTA-6) te verslaan.

Flipkens kreeg eerder op de dag kippenvel bij de eerste gouden medaille voor België en begon erg gemotiveerd aan haar wedstrijd tegen Venus Williams. Ze verloor de eerste set nipt met 4-6 maar trok in de tweede set met 6-3 aan het langste eind.

In de derde set kwam Williams aanvankelijk op voorsprong, maar in een erg spannende game knokte Flipkens zich terug naar 5-5. Bij 6-5 mocht ze serveren voor de wedstrijd, maar toen namen de zenuwen de bovenhand. Een tiebreak moest de beslissing brengen en Flipkens kwam al snel twee minibreakjes op voorsprong. Williams maakte nog gelijk tot 5-5 maar Flipkens kon bij 6-5 een matchpunt op de opslag van Williams versieren. Die was meteen raak en zo stuurde Flipper Venus naar huis na een spannende thriller van meer dan drie uur.

Een emotionele Flipkens boekte in Rio één van de mooiste zeges uit haar carrière. Met Lucie Safarova (WTA-28) krijgt ze echter een te duchten tegenstandster in de tweede ronde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws