Home » Geen categorie » Flipkens knokt zich naar tweede ronde in Auckland

Flipkens knokt zich naar tweede ronde in Auckland

Flipkens knokt zich naar tweede ronde in Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-85) is goed op dreef op de ASB Classic (WTA International, $ 250 000) in Auckland. Ze boekte haar vierde zege op rij en stootte zo door naar de tweede ronde.

Flipkens is sterk gestart aan 2016. Na de uitschakeling van An-Sophie Mestach (WTA-156), Elise Mertens (WTA-164) en Alison Van Uytvanck (WTA-44), is ze nog de enige Belgische speelster in het enkeltoernooi van Auckland. Met drie knappe zeges plaatste ze zich voor de hoofdtabel in Auckland in Nieuw-Zeeland. Op de hoofdtabel moest ze in de eerste ronde aan de bak tegen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA-60). Het was hun eerste confrontatie.

Vier op rij voor Flipkens

Onze landgenote begon niet goed aan haar eerste ronde tegen Mattek-Sands. Ze verloor het eerste opslagspelletje van de partij en moest de eerste set met 6-3 prijsgeven. In de tweede set leek de exit nabij voor Flipper. Ze kwam opnieuw op een break achterstand en werd door Mattek-Sands onder druk gezet op haar opslag. Bij een 3-4-achterstand keerde Flipkens echter de situatie om en snelde ze naar 6-3-setwinst.

In de derde set ging de 29-jarige Belgische verder op haar elan en maakte ze de match met 6-3 af. Ze wint zo al voor de vierde opeenvolgende keer en treft in de tweede ronde de Amerikaanse Irina Falconi (WTA-76). Onze landgenote verloor vorig jaar in de kwalificaties in Eastbourne het enige duel tegen Falconi en kan woensdagnacht dus revanche nemen.

Exit Van Uytvanck in het dubbelspel

In het dubbelspel werd Alison Van Uytvanck (WTA D-107) in de eerste ronde in Auckland uitgeschakeld. Samen met de Zweedse Johanna Larsson (WTA D-36) verloor ze met 7-5 en 6-1 van de derde reekshoofden Anna-Lena Groenefeld (WTA D-22) en Coco Vandeweghe (WTA D-56). Woensdagnacht staat er in het dubbelspel in Auckland nog een Belgisch duel op het programma. In de tweede ronde spelen Flipkens (WTA D-178) en de Servische Ana Ivanovic (WTA D-583) tegen het Belgische duo Elise Mertens (WTA D-117) en An-Sophie Mestach (WTA D-91).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws