Home » Grand Slam » Wimbledon » Flipkens knokt zich voorbij Beck op Wimbledon

Flipkens knokt zich voorbij Beck op Wimbledon

Flipkens knokt zich voorbij Beck op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-96) begon slecht aan haar wedstrijd op Wimbledon, maar wist de scheve situatie nog recht te zetten. Ze plaatse zich voor de tweede ronde, waarin ze het moet opnemen tegen 23e reekshoofd Victoria Azarenka (WTA-24).

Na David Goffin (ATP-15) heeft nu ook Flipkens haar eerste wedstrijd op Wimbledon gewonnen. De halve finaliste van 2013 begon nochtans erg slecht aan haar wedstrijd tegen de Duitse Annika Beck (WTA-69). In amper 18 minuten verloor ze de eerste set met 0-6.

Toch gaf Flipkens zich niet zomaar gewonnen, en begon ze veel geconcentreerder te spelen in set twee. De Duitse begon meer fouten te maken, en zo wist onze landgenote de wedstrijd met 6-3 terug in evenwicht te brengen.

Spanning troef in een derde set waar Flipkens enkele breakpunten moest wegwerken. Vervolgens ging ze bij 2-2 zelf door de opslag van Beck, maar die break onmiddellijk terug. Toch hield ‘Flipper’ het hoofd koel, en forceerde ze de beslissende break. Na 0-6 6-3 6-4.

In de tweede ronde moet Flipkens het opnemen tegen het Wit-Russische 23e reekshoofd Victoria Azarenka (WTA-24). In onderlinge ontmoetingen staat het 4-0 voor ‘Vika’, hun laatste duel dateert van Indian Wells dit jaar. Toen won Azarenka met 6-2 en 6-4.

[alert type=”info” title=”Wimbledon: eerste ronde”]Kirsten Flipkens – Annika Beck (GER) 0-6 6-3 6-4[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws