Home » Geen categorie » Flipkens kopje onder in Straatsburg

Flipkens kopje onder in Straatsburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-22) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van het graveltoernooi van Straatsburg ($250 000), ze verloor verrassend van Zarina Diyas (WTA-96) in drie sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Oekraïense Diyas begon erg fel aan de wedstrijd, en pakte in een mum van tijd de eerste set met 2-6. In de tweede set kon de als derde geplaatste Flipkens aanklampen en een tiebreak forceren, waarin ze met 7-3 aan het langste eind trok. Toch moest ze zich uiteindelijk na 2 uur gewonnen geven na 3-6 verlies in de derde set.

Het gravelseizoen is dus allerminst een voltreffer voor Flipkens, die ook in Madrid en Rome onderuit ging in de eerste ronde. Het is nu uitkijken naar een gunstige loting op Roland Garros, en vooral naar het grasseizoen waar ‘Flipper’ heel wat punten te verdedigen heeft.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER