Home » WTA » Flipkens laat de eindzege in Rosmalen door haar vingers glippen

Flipkens laat de eindzege in Rosmalen door haar vingers glippen

Kirsten Flipkens (WTA-60) is er niet in geslaagd de titel te grijpen op het WTA-toernooi van Rosmalen (Nederland, $ 250 000). Ze gaf een voorsprong uit handen en verloor in drie sets.

Geen tweede WTA-toernooizege voor Flipkens dit jaar in Rosmalen. Ze moest haar meerdere erkennen in de Servische Aleksandra Krunic (WTA-55). De Belgische werkte in de openingsset nog een 3-5 achterstand weg. Flipkens dwong een tiebreak af en was hierin een gefrustreerde Krunic de baas.

Al vroeg in de tweede manche kon de Molse door de opslag van Krunic gaan en nam zo een serieuze optie op de wedstrijd. In het achtste spelletje kon de 25-jarige Krunic de set weer in evenwicht brengen, maar Flipkens ging het spelletje daarop opnieuw lopen met de break. Flipkens slaagde er echter niet in de wedstrijd uit te serveren en Krunic won drie games op rij om een derde set af te dwingen.

Flipkens redt het niet

De Belgische leek aangedaan en ondervond de wet van de sterkste. Krunic liep al gauw uit tot een 0-3 voorsprong voordat Flipkens voor het eerst in de derde manche op het scorebord kwam. In het volgende spelletje kreeg ze nog een breakpunt maar kon deze niet benutten.

Krunic hield stand en won uiteindelijk relatief eenvoudig de set en zo ook haar eerste WTA-titel. Het werd 7-6 (0), 5-7 en 1-6 na 2 uur en 10 minuten. Een sportief gebaar van beide speelster die elkaar een lange knuffel gaven aan het net. Flipkens komt dankzij haar finaleplaats volgende week opnieuw binnen in de top 50 op de 48e plaats.