Home » Geen categorie » Flipkens maakt het topspeelster opnieuw knap lastig

Flipkens maakt het topspeelster opnieuw knap lastig

Flipkens maakt het topspeelster opnieuw knap lastig

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens is er niet in geslaagd om haar kwartfinale op de Sony Tennis Open (premier), in Miami, winnend af te sluiten. Ze verkocht haar huid tegen de Poolse Agnieszka Radwanska echter wel zeer duur.

Dat Agnieszka Radwanska (WTA-4) geen simpele opdracht zou zijn voor Kirsten Flipkens (WTA-28) is een open deur instampen. Radwanska is namelijk aan een goed, continu seizoen bezig met maar heel weinig uitschuivertjes. Toch was het de Belgische underdog die met de eerste set ging lopen. Met haar kenmerkende gevarieerde spel bracht ze Radwanska in verwarring en bleef ze aan het roer. Een snelle 4-1-voorsprong gaf ze nooit meer uit handen: 6-4.

In de tweede set vond Radwanska echter wel oplossingen, al waren het soms wel heel creatieve:

Deze keer was het dan ook het vierde reekshoofd die de voorsprong wist te pakken: 0-3. Kirsten Flipkens was echter niet onder de indruk. Ze vocht zich terug in de set en bij 4-4 kwam ze zelfs op twee games van een halve finale tegen Serena Williams (WTA-1) te staan.     Radwanska krikte haar niveau nog een tikkeltje op en ditmaal was het Flipkens die zonder antwoorden zat: “In de tweede set liep het wat stroever met mijn eerste opslag, en dan kom je snel in het nadeel”, was Flipkens’ analyse na de match.

De Poolse stormde naar een 4-6 0-5-voorsprong, en het lot van Flipkens leek bezegeld. Even was er nog een opflakkering met een nieuwe break voor Flipper, maar uiteindelijk maakte Radwanska het af met een rebreak: 2-6. Flipkens moet dus haar koffers pakken, maar ze maakte het – na Azarenka vorige week – wel al voor de tweede keer in evenveel weken een top-5 speelster heel moeilijk. “Ik heb bewezen dat ik voor niemand bang hoef te zijn”, was dan ook de conclusie van een tevreden Flipkens. Met haar prestaties van de afgelopen week zal ze maandag terug een serieuze sprong voorwaarts maken op de ranking. Kirsten Flipkens zal vanaf dan namelijk terug te vinden zijn op stek 22.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws