Home » Geen categorie » Flipkens, Mertens en Zanevska op één wedstrijd van hoofdtabel Sint-Petersburg

Flipkens, Mertens en Zanevska op één wedstrijd van hoofdtabel Sint-Petersburg

Flipkens, Mertens en Zanevska op één wedstrijd van hoofdtabel Sint-Petersburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-70), Elise Mertens (WTA-82) en Maryna Zanevska (WTA-122) hebben zich geplaatst voor de beslissende kwalificatieronde van het WTA-toernooi van Sint-Petersburg ($ 776 000). In de beslissende kwalificatieronde volgt een Belgisch duel.

Flipkens moest het in haar tweede kwalificatiewedstrijd opnemen tegen de Braziliaanse Paula Cristina Goncalves (WTA-168). Onze landgenote verloor de eerste set met 3-6, maar zette daarna de scheve situatie recht. Met 6-2 en 6-0 plaatste ze zich voor de derde en laatste kwalificatieronde. Daarin neemt ze het op tegen Donna Vekic (WTA-99), in onderlinge ontmoetingen staat het 3-0 voor Flipper.

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Op naar een Belgisch duel

Zanevska speelde een spannende wedstrijd tegen de Canadese Gabriela Dabrowski (WTA-434). Onze landgenote haalde het na twee uur en drie minuten in twee tiebreaks: 7-6(6) en 7-6(7). In de beslissende kwalificatieronde volgt een Belgisch duel met Mertens, die de Tsjechische Tereza Martincova (WTA-164) versloeg in drie sets. Martinova won de eerste set met 6-4 maar Mertens maakte met 4-6 terug gelijk. In de derde set kwam de Tsjechische aanvankelijk op voorsprong, maar Mertens vocht terug tot 5-5. Bij 30-30 werd Martincova gediskwalificeerd.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws