Home » Geen categorie » Flipkens met vijfde zege op rij naar kwartfinale in Auckland

Flipkens met vijfde zege op rij naar kwartfinale in Auckland

Flipkens met vijfde zege op rij naar kwartfinale in Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-85) is doorgestoten naar de kwartfinale op de ASB Classic (WTA International, $ 250 000) in Auckland. Ze was in een driesetter te sterk voor de Amerikaanse Irina Falconi (WTA-76).

Flipkens is aan een mooie zegereeks bezig in Auckland in Nieuw-Zeeland. Met drie zeges plaatste ze zich eerst voor de hoofdtabel en daarna haalde ze het in de eerste ronde van de de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA-60). Onze landgenote stond in de tweede ronde opnieuw tegenover een hoger gerangschikte Amerikaanse, de 25-jarige Falconi. De Amerikaanse won vorig jaar het enige vorige duel van Flipkens.

De 29-jarige Belgische begon uitstekend in de partij. In de eerste set ging Flipkens drie keer door de opslag van haar tegenstandster. Ze moest nog een keer haar opslag inleveren maar greep vlot de set met 6-1. In de tweede set bleef Flipper goed serveren met een eerste opslagpercentage van 80 procent. Falconi bood echter meer weerwerk en kwam langszij met 6-4. In de derde set was Flipkens opnieuw een maatje te sterk voor Falconi en beëindigde de partij met 6-2. Zo neemt ze in 2016 een vliegende start met een vijfde opeenvolgende overwinning. In de kwartfinale in Auckland treft ze de Oostenrijkse Tamira Paszek (WTA-172) die vierde reekshoofd Svetlana Kuznetsova (WTA-25) uitschakelde.

Flipkens (WTA D-178) kwam normaal gezien nog in actie in het dubbelspel maar ze geeft samen met de Servische Ana Ivanovic (WTA D-583) forfait . De Servische voelde zich niet goed en bouwt met het oog op het toernooi in Sydney volgende week voldoende rust in. Dit stond te lezen op de officiële website van Flipkens. Het Belgisch-Servische duo speelde in de tweede ronde normaal gezien tegen het Belgische duo Elise Mertens (WTA D-117) en An-Sophie Mestach (WTA D-91). Mertens en Mestach staan daardoor nu rechtstreeks in de halve finale van het dubbelspel.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws