Kirsten Flipkens (WTA-59) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van het toernooi van Nüremberg (WTA, Duitsland). 

Flipkens nam het in de eerste ronde op tegen Sorana Cîrstea (WTA-93) uit Roemenië. Onze landgenote nam een goede start en ging meteen door de opslag van de Roemeense. Even later herhaalde ze dit stukje en liep 5-1 uit. Toen ging het licht echter uit bij Flipkens, ze haalde op drie games slechts één punt en zag Cîrstea langszij komen.

De Molse sleepte alsnog een tiebreak uit de brand. Hierin ging het gelukkig weer gelijk op. De Roemeense deed het met 8-6 net iets beter. In de tweede manche waren de dames initieel aan elkaar gewaagd. Na acht keer deuce ging Cîrstea in het derde game uiteindelijk toch door de opslag van Flipkens en gaf deze voorsprong niet meer uit handen.

De Belgische vocht voor wat ze waard was en gaf haar tegenstandster de zege zeker niet cadeau. Met 6-2 was het echter toch Cîrstea die aan het langste eind trok. In de tweede ronde neemt ze het op tegen Laura Ioana Paar (WTA-301), die zich uit de kwalificaties een weg naar de hoofdtabel baande.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.