Home » Geen categorie » Flipkens meteen uitgeschakeld in Straatsburg

Flipkens meteen uitgeschakeld in Straatsburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-59) moest het in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Straatsburg opnemen tegen Caroline Garcia (WTA-53). De Française toonde zich echter een maatje te sterk voor onze landgenote.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het WTA-toernooi in Straatsburg had voor Flipkens de ultieme voorbereiding op Roland Garros moeten worden. Haar gravel-campagne liep immers nog niet zoals gepland, in Istanboel noch Rabat geraakte ze door de tweede ronde.

Initieel kreeg Flipkens in de eerste ronde een haalbare kaart voorgeschoteld. Hoewel de Roemeense Monica Niculescu (WTA-34) zowat 20 plaatsen hoger gerangschikt staat én vijfde reekshoofd is, leidt Flipper in de onderlinge ontmoetingen met 3-1. Niculescu gaf echter op de valreep forfait, dit maakte dat Flipkens tegenover de Franse Caroline Garcia kwam te staan.

De Molse serveerde degelijk maar kon slechts weinig punten op haar eigen opslag scoren. De statistieken rond de return games van Flipkens zijn ook niet bepaald positief, ze won slechts een derde van de punten. Garcia daarentegen hield zowel op eigen service als op die van Flipkens stand. Na amper een uur spelen stond de eindstand dan ook op het bord : Garcia wint met 6-1 en 6-2.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS