Home » Geen categorie » Flipkens moet knokken voor eerste overwinning

Flipkens moet knokken voor eerste overwinning

Flipkens moet knokken voor eerste overwinning

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-49) heeft hard moeten vechten voor haar eerste overwinning in 2015. Op het WTA-toernooi van Auckland (International; $ 250 000) versloeg ze de Zweedse Johanna Larsson (WTA-70) in drie sets.

Flipkens wist op voorhand dat haar eerste partij van 2015 geen makkie zou worden. Het was de derde ontmoeting tussen Flipkens en Larsson, de Zweedse won hun twee vorige duels. In een spannende eerste set trok Flipper in de tiebreak met 7-6(1) aan het langste eind.

In de tweede set kon onze landgenote geen vuist maken, en moest ze met 1-6 het hoofd buigen. Een spannende derde set moest dus de beslissing brengen, en daarin vielen er maar liefst 8 breaks. Bij 4-5 en 5-6 mocht Larsson serveren voor de wedstrijd, maar ze kon de klus niet afmaken. In de tiebreak hield Flipkens uiteindelijk het hoofd koel en met 7-6(3) sleepte ze de overwinning in de wacht na 2 uur en 16 minuten.

In de volgende ronde moet Flipkens het opnemen tegen zevende reekshoofd Coco Vandeweghe (WTA-38). De Amerikaanse klopte de Italiaanse Roberta Vinci in drie sets. Het wordt hun eerste ontmoeting.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws