Home » Geen categorie » Flipkens moet koffers pakken na knotsgekke wedstrijd

Flipkens moet koffers pakken na knotsgekke wedstrijd

Flipkens moet koffers pakken na knotsgekke wedstrijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Brasil Tennis Cup (international; $ 235 000). Tegen de Russische Olga Puchkova kwam Flipkens in het begin van de tweede set in de problemen, en dat kon ze nooit meer rechtzetten.

Tegen het nummer 109 van de wereld begon Kirsten Flipkens (WTA-31), het derde reekshoofd in Brazilië, nochtans als favoriete. In de eerste set had de Belgische dan ook geen problemen met Puchkova: 6-2.

Concentratieverlies bij Flipkens en de snoeiharde backhand van Puchkova zorgden er in het begin van de tweede set echter voor dat Flipper serieus in de problemen kwam. Met twee breaks stond het plots 0-3. Vechtersbaas Flipkens kwam echter terug tot 3-3, maar na een nieuwe break maakte Puchkova het toch af: 4-6.

Hetzelfde verhaal in de derde set. Snel 0-3, maar Flipkens vocht via een woede-uitbarsting van Puchkova en enkele opmerkelijke scheidsrechterbeslissingen terug tot 3-5. Ondertussen had de Belgische echter wel al een paar keer verzorging gevraagd voor een probleem in haar rechterbeen dat uit haar onderrug leek te komen. Vier matchpunten en een regenpauze van vijf minuten op een van die matchballen waren echter niet voldoende voor Puchkova, en Flipper kwam terug tot 4-5. Enkel uitstel van executie, zo bleek even later: 4-6.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/FlipperKF/status/306550173239234561″]
“6-2 4-6 4-6. Geen excuses, maar ik heb opnieuw problemen met mijn been. Geen kracht. Rug is geblokkeerd. Ik hoop opnieuw 100% te zijn voor Indian Wells. #Herstellen”.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws