Home » Grand Slam » US Open » Flipkens na marathonpartij onderuit op US Open

Flipkens na marathonpartij onderuit op US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-72) heeft de tweede ronde op de US Open niet overleefd. De Kempense verloor na een spannende wedstrijd van de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA-63): 7-6 (1), 6-7 (3) en 6-3.

Flipkens liet voor aanvang weten fysiek klaar te zijn voor het gevecht met Pegula. “Ik hoop dat ik met mijn ervaring iets kan forceren”, klonk het na haar eerste ronde. Pegula leek in het begin van de partij allerminst onder de indruk van de ervaren Flipkens. In een mum van tijd liep ze 4-1 uit.

Maar toen begon de motor van Flipkens te draaien. Bij 5-5 ging ze zelf door de opslag van de Amerikaanse, maar Flipkens vergat het af te maken. In de tiebreak moest Flipper de wet van de sterkste ondergaan: 1-7.

Ook in de tweede set gaven beide speelsters elkaar geen duimbreed toe. Zowel Flipkens als Pegula behielden bijna probleemloos hun servicegames. Opnieuw moest een tiebreak beslissing brengen. Daarin toonde Flipkens zich dit keer wel bij de les: 7-3.

Beide speelsters wonnen ook probleemloos hun eerste spelletje op eigen service in de derde set tot de motor bij Flipkens plots begon te sputteren bij een 1-2-achterstand. Pegula rook bloed, brak door de service van de Kempense en behield haar voorsprong. Een zichtbaar gefrustreerde Flipkens probeerde nog aan te klampen, maar tevergeefs. Na 2 uur en 30 minuten serveerde Pegula de wedstrijd uit met een ace.

Flipkens kwam dit jaar voor het twaalfde jaar in actie op de US Open. Haar beste resultaat was een derde ronde in 2009, waarin ze verloor van Kim Clijsters (NG).

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS