Home » Grand Slam » Australian Open » Flipkens naar 2e ronde down under

Flipkens naar 2e ronde down under

Flipkens naar 2e ronde down under

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens heeft zich vannacht voorbij Nina Bratchikova (RUS) naar de tweede ronde van de Australian Open gemept. De Molse kwam nooit echt in de problemen en geeft zo haar goede start van het seizoen nog wat extra kleur.

De kersverse top 50 speelster kreeg met Bratchikova (WTA-87) een haalbare kaart in de eerste ronde. Vorig jaar had Flipkens hun enige vorige confrontatie met 7-5 6-2 gewonnen op het gras van Rosmalen.

In de eerste set kende de Belgische wat moeilijkheden met haar eerste service percentage. Hoewel ze maar 44% van haar eerste opslagen kon binnen houden, kon Bratchikova weinig profiteren. De Russische brak wel een keer door de opslag van onze landgenote, maar Flipkens kon tweemaal een break forceren en sloot zo de eerste set af met 6-4 winst.

De volgende set verliep nog iets vlotter voor de 27-jarige. Ze moest geen enkel breakpunt toestaan, mede door een beter eerste opslag percentage. Zelf kon ze opnieuw tweemaal een opslagspel van haar tegenstandster afsnoepen, waardoor ze na 1 uur en 9 minuten de vuisten mocht ballen terwijl de 6-4 6-3 eindstand op het scorebord stond te blinken.

In de tweede ronde kruist Kirsten Flipkens de degens met 23e reekshoofd Klara Zakopalova uit Tsjechië. Geen eenvoudige klip om te nemen, al wist de Belgische in het verleden de twee onderlinge confrontaties zonder setverlies te winnen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws