Home » Geen categorie » Flipkens naar kwartfinale in New Haven

Flipkens naar kwartfinale in New Haven

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van New Haven (Verenigde Staten, $ 710 900) heeft Kirsten Flipkens (WTA-72) de kwartfinale bereikt. Ze won in twee sets van een kwalificatiespeelster. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens, die uit de kwalificaties komt, nam het in de tweede ronde op tegen een andere kwalificatiespeelster. De Roemeense Ana Bogdan (WTA-124) was haar tegenstander. De Belgische racete door de eerste set en haalde deze binnen met 6-1. In de tweede manche was het verschil een stuk kleiner. Met elk twee breaks op hun naam, stevenden de speelsters af op een tiebreak. Hierin was Flipkens duidelijk de sterkste. Na iets meer dan anderhalf uur wedstrijd stond de 6-1, 7-6 (1) op het scorebord.

Tijdens de wedstrijd moest de dokter even op het veld komen voor Flipkens.

“Ik voelde me prima, maar bij 4-2 in de tweede set hadden we een erg lange rally en ik voelde mijn hartslag erg hard gaan”, aldus de Belgische.

Gelukkig zonder veel erg, want ze sloot de wedstrijd winnend af. In de volgende ronde komt ze uit tegen de Australische Daria Gavrilova (WTA-26). In 2012 speelden ze hun enige eerder ontmoeting. Op het gras van Rosmalen won Flipkens in twee nipte sets.

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER