Home » Geen categorie » Flipkens naar kwartfinales Miami

Flipkens naar kwartfinales Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens blijft op de Sony Open Tennis (Premier), in Miami, goed spelen. Nadat ze eerder deze week al top 10-speelster Petra Kvitova uitschakelde, was het maandag de beurt aan de revelatie van het toernooi, de Kroatische Ajla Tomljanovic, om door Flipkens naar huis gestuurd te worden.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Kirsten Flipkens blijft op een wolk tennissen. Na de problemen die de Belgische vorig jaar allemaal gekend heeft, en nadat ze zelfs uit de top 250 viel, blijft Flipper de knalprestaties opstapelen. Toch was ze tegen Ajla Tomljanovic (WTA-242) op haar hoeden. De Kroatische had op haar tocht naar de vierde ronde namelijk al Julia Goerges (WTA-26) en Andrea Petkovic (WTA-162) uitgeschakeld.

En dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden, bleek al meteen in de eerste set. Beide dames hielden elkaar – na het uitwisselen van een break – goed in evenwicht en een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin kwam Tomljanovic het best op dreef, en liep ze uit naar een 1-4-voorsprong. Flipkens was echter nog niet klaar om de eerste set af te geven en vocht terug tot 5-4. Daarna werkte ze nog een setpunt weg, maar het tweede was toch raak: 6-7 (6-8).

In de tweede set krikte Flipkens haar niveau echter nog een tikkeltje op. Opnieuw viel er voor beide speelsters een break te noteren, maar ditmaal kon Flipkens ook nog een tweede maal breaken: 6-4. Een aangeslagen Tomljanovic leek daarna niet meer aan te dringen in de derde set en de Belgische liep makkelijk uit naar 3-1. De berustende houding van Tomljanovic bleek even later echter slechts schijn te zijn, en vanuit het niets kwam de Kroatische met een nieuwe break terug volledig in de wedstrijd: 3-3. Daarna was het vat echter op. Flipkens brak meteen terug, en keek daarna nooit meer om: 6-3.

En zo plaatste Kirsten Flipkens zich voor het eerst in haar carrière voor de kwartfinales van een premier-toernooi (de categorie van toernooien net onder de grand slams). Daar wacht ze op de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA-4) of de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA-16). Met haar overwinning van maandag wordt Kirsten Flipkens sowieso al wel beloont met minimum plaats 23 op de wereldranglijst, een persoonlijk record. Met Roland Garros net om de hoek (waar Flipkens geen punten te verdedigen heeft) lijkt het binnendringen van de top 20 dan ook slechts een kwestie van tijd.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER