Home » Geen categorie » Flipkens naar tweede ronde in Miami, Van Uytvanck uitgeschakeld

Flipkens naar tweede ronde in Miami, Van Uytvanck uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Miami ($ 6 844 139) kwamen dinsdag twee van de drie Belgische dames in actie. Alison Van Uytvanck (WTA-53) moest het onderspit delven terwijl Kirsten Flipkens (WTA-65) zich wel kon plaatsen voor de tweede ronde.

Van Uytvanck kwam als eerste Belgische in actie op het hardcourt in Florida tegen de 30-jarige Shuai Peng (WTA-664), die in 2011 met plaats 14 haar hoogste ranking bereikte maar door een rugblessure ver weggezakt is op de wereldranglijst. Na 1 uur en 38 minuten wedstrijd was het de Chinese die mocht juichen met 6-3 en 7-5.

De eerste ronde van Flipkens stond geprogrammeerd als laatste wedstrijd van de dag op Grandstand, het center court in Miami. Ook de Molse had met Laura Robson (WTA-504) een tegenstandster wiens lage ranking een gevolg is van lang blessureleed. De 22-jarige Britse kwam dan ook op de hoofdtabel dankzij een wildcard. In de eerste set moest een tiebreak de beslissing brengen, die door Flipkens gewonnen werd met 7-4. De tweede set ging iets vlotter naar onze landgenote met 6-2. Flipper plaatst zich zo voor een tweede ronde tegen de Amerikaanse Madison Keys (WTA-24).

Woensdag start ook Yanina Wickmayer haar campagne in Miami met een eerste wedstrijd tegen Karin Knapp (WTA-70).

 

koen

koen

MEER NIEUWS