Home » Geen categorie » Flipkens naar tweede ronde in Poitiers, Mestach uitgeschakeld

Flipkens naar tweede ronde in Poitiers, Mestach uitgeschakeld

Flipkens naar tweede ronde in Poitiers, Mestach uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-94) heeft zich op het ITF-toernooi van Poitiers (Frankrijk, $ 100 000) geplaatst voor de tweede ronde. Ook An-Sophie Mestach (WTA-120) kwam op woensdag in actie, zij kon zich niet plaatsen voor de kwartfinale.

Flipkens begon als zesde reekshoofd aan het Franse indoortoernooi, in de eerste ronde moest ze aan de bak tegen de Amerikaanse Bernarda Pera (WTA-256). In de eerste set hadden beide speelsters het moeilijk om hun opslagspelletje te winnen, Pera liep uit tot 1-3, maar Flipkens zette de scheve situatie opnieuw recht. Op het eind ging ze nogmaals door de opslag van haar tegenstandster, en pakte ze de set met 7-5.

In set twee liep Flipkens uit tot 5-3, maar ze werd onmiddellijk teruggebroken. Wederom was onze landgenote de betere op de beslissende momenten en met opnieuw 7-5 plaatste ze zich voor de tweede ronde. Daarin moet ze het opnemen tegen de Zwitserse Stefanie Voegele (WTA-121), in onderlinge ontmoetingen staat het 1-1.

Voor Mestach zit het toernooi erop, zij verloor in de tweede ronde van de Kroatische Donna Vekic (WTA-109). Onze landgenote ging als eerste door de service van Vekic, maar kon de voorsprong niet vasthouden. De Kroatische ging twee keer door de opslag van Mestach en won de eerste set met 6-4. In een spannende tweede set viel de beslissing pas op het eind, na een wedstrijd van 1 uur en 24 minuten won Vekic met 7-5.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws