Home » Grand Slam » Wimbledon » Flipkens naar tweede ronde op Wimbledon, nu tegen topper

Flipkens naar tweede ronde op Wimbledon, nu tegen topper

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de tweede dag van Wimbledon heeft Kirsten Flipkens (WTA-88) zich geplaatst voor de tweede ronde. Ze ging in twee sets voorbij de Japanse Misaki Doi (WTA-57).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens nam een flitsende start en stond in geen tijd op een 3-0 voorsprong. Ze moest slechts twee punten in drie games prijsgeven. De Japanse kon echter gaandeweg meer weerwerk bieden. Bij een 5-3 stand mocht de Belgische serveren voor setwinst, maar daar stak Doi een stokje voor. De Japanse wist te profiteren van haar eerste breakpunt en zo stonden beide speelsters weer on serve. Flipkens bleef vechten voor haar punten we wist op de opslag van Doi een eerste setpunt te versieren. Uiteindelijk was het tweede setpunt raak voor de Belgische: 6-4 na 34 minuten wedstrijd.

Flipkens kon het moeilijk afmaken

Meteen in de tweede set kon Doi door de opslag van Flipkens gaan. De Belgische zette deze uitschuiver meteen weer recht en kon voor de rebreak zorgen. Daarna ging het snel voor de Belgische die vijf games op rij wist te winnen. Wanneer ze mocht serveren voor de wedstrijd bij een 5-1 stand gebeurde hetzelfde als in de vorige set: ze werd gebroken door Doi. Op de opslag van de Japanse kreeg Flipkens echter haar twee eerste wedstrijdpunten. Deze kon ze niet benutten en het werd 5-3.

De Belgische mocht nu voor de tweede keer serveren voor de wedstrijd. Bij een 30-30 stand maakte Flipkens een slippertje maar wist toch het punt te winnen. Zo kwam ze op haar derde wedstrijdpunt. Een slice in het net maakte het weer deuce. Kort daarop keek Flipkens opnieuw tegen een breakpunt aan. De Belgische was zichtbaar gefrustreerd en leek het moeilijk kunnen af te maken. Uiteindelijk was het zesde wedstrijdpunt het goede. Flipkens won na 1u11 met 6-4 en 6-3.

Nummer één van de wereld wacht op Flipkens

Net als vorig jaar staat Flipkens nu in de tweede ronde op Wimbledon. Hierin neemt ze het op tegen Angelique Kerber (WTA-1) die met 6-4 en 6-4 de nodige moeite had om te winnen van Irina Falconi (WTA-247). Wil Flipkens een kans maken, zal ze een iets constantere wedstrijd moeten spelen. Kerber en Flipkens speelden twee keer eerder tegen elkaar. De Duitse won beide ontmoetingen en de laatste dateert van 2014 op het gras van Wimbledon waar Flipkens onderuit ging in drie sets.

koen

koen

MEER NIEUWS

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Bonaventure pakt dubbeltitel in Valencia

Ysaline Bonaventure (WTA D-607) heeft het dubbeltoernooi in Valencia (ITF, gravel, $ 80 000) op haar naam geschreven. Samen met de Georgische speelster Ekaterine Gorgodze (WTA D-113) haalde ze het in een spannende finale.

LEES MEER