Home » Geen categorie » Flipkens neemt in naam van Wickmayer revanche en plaatst zich voor halve finales

Flipkens neemt in naam van Wickmayer revanche en plaatst zich voor halve finales

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-73) heeft zich voor de halve finales van de Abierto Monterrey Afirme (International; $ 250 000) geplaatst. In de kwartfinales rekende ze af met Wickmayer-killer Johanna Konta (WTA-27).

Het gaat goed met het Belgische vrouwentennis. Vorige week bereikte Yanina Wickmayer (WTA-48) nog de halve finales van het WTA-toernooi van Acapulco (International; $ 250 000), en deze week doet Kirsten Flipkens hetzelfde op het toernooi van Monterrey.

Nadat ze in de tweede ronde de maat nam van Alison Van Uytvanck (WTA-46), kwam Flipper in de kwartfinales uit tegen het Britse vierde reekshoofd Konta, die in de tweede ronde nog te sterk bleek voor Wickmayer. Ook voor Flipkens zag het duel er op voorhand niet zo goed uit. Niet alleen stond Konta een slordige 50 plaatsen hoger gerangschikt, in twee vorige ontmoetingen – allebei op hardcourt – kon de Belgische nog geen set winnen. Flipkens was dus de underdog, maar dat hield haar op het Mexicaanse hardcourt niet tegen om het sterkst aan de partij te beginnen. Ze profiteerde van de wisselvallige opslag van Konta om een keer door de Britse haar opslag te gaan, en werkte zelf geconcentreerd alle drie de breakpunten die ze op haar opslag moest toestaan, weg: 6-3.

In de tweede set kwam Flipkens al snel een break achter, maar bij 2-4 wist ze die alweer ongedaan te maken. Beide dames wisselde nog een keer breaks uit, maar een echte afscheiding kwam er niet. In de tiebreak die daar op volgde, was het Konta die wat meer kon: 2-7.

Dat was het signaal voor Flipkens om een versnelling hoger te schakelen. Ze krikte haar niveau op en spurtte in een mum van tijd naar een 5-0-voorsprong. Even strubbelde Konta nog tegen toen ze voor het eerst in de set haar eigen opslagspelletje kon winnen, maar daarna was het over en uit voor de Britse. Flipkens maakte het eenvoudig af en plaatste zich met 6-1 voor de halve finale.

In die halve finale lijkt haar alvast een haalbare tegenstandster te wachten. Op zaterdag neemt ze het daarin namelijk op tegen de winnares van het duel tussen Anett Kontaveit (ATP-91) en kwalificatiespeelster Nicole Gibbs (ATP-104).

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS