Home » Nieuws » Flipkens neemt in tranen afscheid op Wimbledon

Flipkens neemt in tranen afscheid op Wimbledon

Flipkens neemt in tranen afscheid op Wimbledon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-190) heeft haar laatste enkelmatch gespeeld. In de tweede ronde op Wimbledon moest ze in twee sets de duimen leggen tegen ex-winnares Simona Halep (WTA-18).

Flipkens won vlot haar eerste ronde op Wimbledon en speelde nu een topaffiche in de tweede ronde tegen Halep, de winnares van Wimbledon in 2019.

Halep begon de partij met een break maar Flipkens brak meteen terug en knokte zich met een tweede break op voorsprong. Onze landgenote kon serveren voor de set maar Halep won vijf spelletjes op rij en greep de set met 7-5.

In de tweede set kwam Flipkens opnieuw op een break voorsprong. Ze leidde met 4-1 maar Halep maakte net als in de eerste set een remonte. De Roemeense nummer 18 won opnieuw vijf opeenvolgende games en maakte de partij met 6-4 af. Voor Flipkens komt er zo een einde aan haar enkelcarrière. Halep gaf haar een warme knuffel aan het net.

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography
Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography

Flipkens nam emotioneel afscheid en kuste het gras. Ze kreeg een heel lang applaus van het publiek waarin onder andere Kim Clijsters zat.

(lees verder onder de tweets)

Na de partij was Flipkens in het interview heel blij met de manier waarop ze afscheid nam: “Dit is mijn afscheidsmatch. Het is een droom om mijn enkelcarrière op dit court met dit publiek zo af te sluiten tegen een kampioene als Simona Halep. Wimbledon was altijd speciaal voor mij en het was dan ook mijn bucket list om hier afscheid te nemen.”

(lees verder onder de tweet en de instagrampost)

De 36-jarige landgenote mag fier zijn op een knappe loopbaan. Op Wimbledon bereikte ze in 2013 haar hoogtepunt op een Grand Slam. Toen stond ze knap in de halve finale waarin ze uiteindelijk verloor van de latere winnares Marion Bartoli. Als junior won ze ook al Wimbledon in 2003.

Flipkens (WTA D-62) zal nog wel verder spelen in het dubbelspel. Zaterdag komt ze op Wimbledon in actie in de tweede ronde in het dubbelspel. Halep speelt in de derde ronde tegen de Poolse Magdalena Frech (WTA-92).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws