Home » Geen categorie » Flipkens niet opgewassen tegen Pavlyuchenkova in Baku

Flipkens niet opgewassen tegen Pavlyuchenkova in Baku

Flipkens niet opgewassen tegen Pavlyuchenkova in Baku

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-86) heeft zich niet voor de tweede week op rij kunnen plaatsen voor de halve finales van een WTA International-toernooi. In Baku ($ 250 000) verloor ze in de kwartfinales in twee korte sets van eerste reekshoofd Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-42).

Nadat Flipkens in de tweede ronde de maat nam van het zevende reekshoofd, kwam ze in de kwartfinales uit tegen het eerste reekshoofd, de Russische Pavlyuchenkova. In hun enige eerdere onderlinge duel, daterende van 2011, was het Pavlyuchenkova die aan het langste eind trok. Ook nu was het de Russische die het best uit de startblokken schoot. Ze zette Flipkens continu onder druk en wist zo tot drie keer toe een breakbal af te dwingen, die ze ook telkens benutte. Flipper kon daarentegen geen enkele van haar drie breakpunten verzilveren en moest dus de eerste set met 1-6 aan Pavlyuchenkova laten.

In de tweede set vond Flipkens steeds vaker oplossingen op Pavlyuchenkova’s spel. Opnieuw wist ze een breakpunt af te dwingen, maar ook deze keer kon ze dat niet omzetten. Haar Russische tegenstandster deed dat wel en kon zo ook de tweede set pakken: 3-6.

Hoewel Flipkens uitgeschakeld werd, kan ze aan afgelopen twee weken met vijf overwinningen toch een goed gevoel overhouden. Daarnaast zal deze kwartfinale haar opnieuw een vijftal plaatsjes op de ranking doen stijgen. Flipper neemt nu een weekje rust en vliegt dan over naar Canada om er een ITF-toernooi te spelen.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws