Home » WTA » Flipkens delft onderspit tegen titelverdedigster in Linz, Van Uytvanck door na ware thriller

Flipkens delft onderspit tegen titelverdedigster in Linz, Van Uytvanck door na ware thriller

Flipkens delft onderspit tegen titelverdedigster in Linz, Van Uytvanck door na ware thriller

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-51) is uitgeschakeld op het WTA-toernooi van Linz (Oostenrijk, $ 250 000). ‘Flipper’ kon net niet stunten tegen het derde reekshoofd, ‘Ali’ wist wel door te stoten na een ware thriller tegen een Slovaakse.

Met titelverdedigster Barbora Strycova (WTA-29) kreeg Flipkens een zware opener voor de kiezen. Al verkocht onze landgenote haar huid duur. In de eerste set liep Flipper snel uit naar een 5-1 voorsprong, maar liet ze vervolgens liefst vier setpunten liggen en moest ze in een tiebreak alsnog de duimen leggen. Ook in de tweede set moest een tiebreak voor afscheiding zorgen en andermaal was het Strycova die het laken naar zich toetrok.

Flipkens (WTA D-43) is nog wel actief in het dubbelspel. Aan de zijde van Johanna Larsson (WTA D-25) werkt ze morgen haar tweede ronde af. Vera Lapko (WTA D-98) en Mandy Minella (WTA D-605) moesten in de opener verstek geven.

Straffe comeback Ali

Van Uytvanck, die in de eerste ronde een knappe zege boekte tegen Magdalena Rybarikova (WTA-39), liet zich ei zo na verrassen door Schmiedlova. De Slovaakse qualifier startte sterk aan de partij en had in amper 32 minuten de eerste set op zak (1-6). In de tweede set regende het breakpunten, enkel in het tweede spel vielen er geen breakkansen te noteren. Schmiedlova mocht twee keer serveren voor de match, maar ‘Ali’ knokte zich wonderwel terug en sleepte er een derde set uit. In die derde set leek Schmiedlova dan toch zegezeker. Ze liet echter drie matchpunten liggen en bekocht dat uiteindelijk opnieuw in de tiebreak. Na 2 uur en 43 minuten mocht Van Uytvanck de handen in de lucht steken. Setstanden: 1-6, 7-6 (3) en 7-6 (5).

In de kwartfinales wacht een duel met Kristyna Pliskova (WTA-97) of Flipkens-killer Strycova. Zij werken pas morgen hun achtste finale af.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws