Kirsten Flipkens (WTA D-36) heeft zich samen met Sara Errani (WTA D-81) niet kunnen plaatsen voor de derde ronde op Roland Garros. De zussen Williams waren te sterk in de tweede ronde. 

Flipkens en Errani namen het in de tweede ronde op tegen Venus (WTA D-470) en Serena Williams (NG). De Amerikaanse zussen wonnen samen al veertien grandslamtitels in het dubbel. Het Belgisch-Italiaanse paar kon al meteen in het eerste spelletje een break forceren. Die voorsprong moesten ze even later weer inleveren maar in het vijfde spelletje kwamen ze opnieuw op een voorsprong.

Wederom kwamen de Williamsen langs zij en wonnen vanaf een 2-4 achterstand vier spelletjes op rij om de openingsset binnen te halen. Dat scenario leek zich te herhalen in de tweede manche waarin Flipkens en Errani opnieuw op voorsprong kwamen. Het Amerikaanse team trapte echter een versnelling hoger en maakten dit keer de set sneller uit. Na 1 uur en 19 minuten verdween de laatste Belgische speelster uit het dubbeltoernooi. Het werd 4-6 en 2-6.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.