Home » Nieuws » Flipkens op de bon geslingerd door politie Lommel: “Als een crimineel aan de kant gezet”

Flipkens op de bon geslingerd door politie Lommel: “Als een crimineel aan de kant gezet”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens heeft een boete gekregen nadat ze tijdens een fietstocht de grens met Nederland had overgestoken. Op Twitter is ze niet mals voor de politie.

Nu ze niet kan tennissen, springt Flipper bijna dagelijks op haar fiets voor een stevige tocht. Afgelopen vrijdag liep het echter anders dan gepland. “Ik had een route van 130 km ingegeven in m’n GPS, maar plots zat ik in Nederland. Er stond nergens aangegeven op mijn fietsroute dat ik Nederland was binnengereden, maar toen ik het ontdekte, heb ik meteen de kortste weg terug naar België ingegeven. Even later dook er politie op en werd ik als een crimineel met sirenes aan de kant gezet.”

Flipkens werd beboet, maar hekelt het optreden van de politie om een andere reden. “Vijftien minuten later kwam er een kennis voorbijgereden die me had herkend. Hij vertelde me dat hij aan dezelfde grensovergang geen boete, maar slechts een waarschuwing had gekregen. Begrijpe wie begrijpen kan.”

“Voor alle duidelijkheid: ik moest niet in Nederland zijn en ik was in fout, maar wees redelijk en vooral consequent”, richt Flipkens zich rechtstreeks tot de federale politie en de lokale politie van Lommel.

Lief bezoeken

Op de Facebookpagina van diezelfde lokale politie van Lommel staat sinds woensdag te lezen dat de grens met Nederland mag worden overgestoken indien je je lief wil bezoeken of te paard bent. “Serieus? Dus in plaats van te zeggen dat ik zonder dat ik het wist de grens ben overgereden en meteen de kortste route terug naar België heb opgezocht, had ik moeten zeggen dat ik naar mijn lief in Nederland was gegaan?”

De politie reageerde vooralsnog niet op de tweets van Flipkens.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS