Home » Grand Slam » Wimbledon » Flipkens op een drafje naar tweede ronde Wimbledon

Flipkens op een drafje naar tweede ronde Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-103) heeft zich makkelijk geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). In de eerste ronde was ze in twee sets te sterk voor Dalila Jakupovic (WTA-143).

Flipkens maakte maandag een duik op de WTA-ranking, maar liet op Wimbledon mooi tennis zien. Onze landgenote begon goed tegen de Sloveense Jakupovic en won de eerste set met 6-1.

Ook in de tweede set bleef Flipkens sterk serveren. Ze strafte de foutjes van haar tegenstandster af en was een maatje te groot voor de Sloveense. Bij 5-2 mocht Flipkens serveren voor de wedstrijd, maar ze liet zich nog verrassen. Daarna maakte ze het af op de opslag van Jakupovic, na iets meer dan een uur stond de 6-1 en 6-3 eindstand op het scorebord.

In de tweede ronde volgt een duel met Su-Whei Hsieh (WTA-29), die Jelena Ostapenko (WTA-37) met 6-2 en 6-2 naar huis stuurde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden