Home » Geen categorie » Flipkens op één wedstrijd van hoofdtabel in Auckland

Flipkens op één wedstrijd van hoofdtabel in Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-85) heeft zich in Auckland geplaatst voor de beslissende kwalificatieronde van de ASB Classic (WTA International, $ 250 000). Elise Mertens (WTA-164) moest het hoofd buigen voor topreekshoofd Magdalena Rybarikova (WTA-80) uit Slowakije.

Flipkens, derde reekshoofd in de kwalificaties, moest het in haar tweede wedstrijd van 2016 opnemen tegen de Israëlische Julia Glushko (WTA-127). In 2014 was Glushko nog de betere van Flipkens in drie sets, maar deze keer trok onze landgenote het laken naar zich toe. Flipper sleepte een felbevochten eerste set via de tiebreak in de wacht met 7-6(3) en ging daarna op de gaspedaal staan. In de tweede set gunde ze haar tegenstandster geen enkel spelletje meer en zo plaatste ze zich na 1 uur en 21 minuten voor de laatste kwalificatieronde. Daarin wacht een duel met de Tsjechische Tereza Martincova (WTA-180).

Mertens stond voor een moeilijke opgave tegen eerste reekshoofd Rybarikova. In de eerste ronde kon de 20-jarige Belgische nog goed standhouden, maar uiteindelijk moest ze met 4-6 het hoofd buigen. Ook in set twee was de Slowaakse de betere, met 2-6 stootte ze door naar de eerste ronde.

Alison Van Uytvanck (WTA-44) is reeds zeker van de hoofdtabel, zij treft maandag de Roemeense Alexandra Dulgheru (WTA-69) in de eerste ronde. Samen met Johanna Larsson (WTA D-36) speelt Van Uytvanck (WTA D-107) ook dubbel, in de eerste ronde treffen ze derde reekshoofden Anna-Lena Groenefeld (WTA D-22) en Coco Vandeweghe (WTA D-56).

Flipkens (WTA D-177) dubbelt samen met Ana Ivanovic (WTA D-583), zij staan voor een lastige opgave tegen topreekshoofden Andrea Hlavackova (WTA D-20) en Lucie Hradecka (WTA D-17). Mertens (WTA D-117) dubbelt samen met An-Sophie Mestach (WTA D-91), die uitgeschakeld werd in de eerste kwalificatieronde. De Belgische tandem neemt het op tegen Petra Martic (WTA D-102) en Mandy Minella (WTA D-92).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER