Home » Xtra » Flipkens op eerste editie International Premier Tennis League

Flipkens op eerste editie International Premier Tennis League

Flipkens op eerste editie International Premier Tennis League

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-46) gaat deelnemen aan de eerste editie van de International Premier Tennis League. Het nagelnieuwe exhibitietoernooi zal van eind november tot midden december plaatsvinden in Manila, Dubai, Delhi en Singapore.

In de International Premier Tennis League (IPTL) nemen vier ploegen van maximaal tien spelers het tegen elkaar op. Er wordt zowel enkel- als dubbel- als gemengd dubbelspel gespeeld en dat op vier verschillende locaties van 28 november t.e.m. 13 december. Van Manila (Filipijnen) gaat het naar Singapore (Singapore), Delhi (Indië) en Dubai (Verenigde Arabische Emiraten).

Flipkens zal deel uitmaken van het Manila Mavericks-team, dat verder bestaat uit Andy Murray (ATP-5), Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12), Carlos Moya, Daniel Nestor, Treat Huey en Maria Sharapova (WTA-2). Verder tekenden ook sterren als Roger Federer (ATP-2), Serena Williams (WTA-1) en Novak Djokovic (ATP-1) in voor het toernooi dat ook kan rekenen op heel wat tennislegendes als Pete Sampras, Andre Agassi en Goran Ivanisevic.

Het concept van de IPTL werd bedacht door de Indiër en gewezen dubbelspecialist Mahesh Bhupathi. Opvallend is dat de reekshoofden zelf hun tegenstanders mogen kiezen. Het team dat op 13 december de meeste overwinningen heeft geboekt, wint het toernooi. De inzet is een prijzenpot van ruim één miljoen dollar.

[alert type=”info” title=”International Premier Tennis League”]Meer informatie over de International Premier Tennis League vindt u hier. [/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws