Home » Geen categorie » Flipkens opent in Hobart tegen wildcard

Flipkens opent in Hobart tegen wildcard

Flipkens opent in Hobart tegen wildcard

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-64) kent haar eerste tegenstandster op het WTA-toernooi van Hobart in Australië, de Hobart International (WTA International; $ 250 000). Ze opent er tegen een Australische wildcardspeelster.

Flipkens opende 2017 met een nederlaag op het WTA-toernooi van Auckland in Nieuw-Zeeland (WTA International; $ 250 000). Een halve finale in het dubbelspel maakte haar week echter toch nog goed. In week twee van het jaar reist Flipper naar Hobart, waar ze start op de Hobart International.

In de eerste ronde neemt ze het daar op tegen de 17-jarige Australische Jaimee Fourlis (WTA-423). Fourlis treedt aan op uitnodiging van de organisatie. Voor Fourlis wordt Flipkens haar allereerste tegenstandster op een WTA-toernooi ooit.

Flipkens (WTA D-87) schreef zich samen met Sara Errani (WTA D-44) ook in voor het dubbelspel in Hobart. Daarin neemt ze het zondag al op tegen het Britse duo Jocelyn Rae (WTA D-82) en Anna Smith (WTA D-73).

Ook Elise Mertens (WTA-124) is actief in Hobart. Zij speelt op zondag haar derde kwalificatieronde, hoewel ze nu al zeker is van een plaats op de hoofdtabel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws