Home » Geen categorie » Flipkens opent tegen Amerikaanse en Wickmayer krijgt taaie Tsjechische voorgeschoteld

Flipkens opent tegen Amerikaanse en Wickmayer krijgt taaie Tsjechische voorgeschoteld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Miami Open (Verenigde Staten, $7 699 432) speelt Kirsten Flipkens (WTA-85) vannacht in de eerste ronde tegen Jennifer Brady (WTA-77). Yanina Wickmayer (WTA-67) moet het opnemen tegen Lucie Safarova (WTA-36).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens neemt het voor de eerste keer op tegen de 21-jarige Amerikaanse. Brady maakte indruk op de Australian Open van dit jaar door vanuit de kwalificaties meteen de vierde ronde te bereiken. Bij winst voor Flipkens staat het 29e reekshoofd klaar: Ana Konjuh (WTA-31) is vrijgesteld in de eerste ronde. De wedstrijd wordt deze nacht gespeeld.

Er staat een moeilijke klant te wachten voor Wickmayer in haar eerste rondepartij. De Tsjechische Safarova is een ervaren speelster en kon de meest recente ontmoeting tegen de Belgische winnen. Wickmayer had op de Australian Open negen wedstrijdpunten tegen Safarova, maar moest toch als verliezer afdruipen. Als Wickmayer kan winnen, wacht Daria Gavrilova (WTA-26) die in de eerste ronde een bye heeft.

Mogelijk krijgen Flipkens en Wickmayer nog het gezelschap van Alison Van Uytvanck (WTA-148). Zij versloeg in de eerste ronde van de kwalificaties haar landgenote Elise Mertens (WTA-68). Vannacht werkt zij haar tweede ronde af tegen de 21-jarige Estse Anett Kontaveit (WTA-112).

koen

koen

MEER NIEUWS