Home » Geen categorie » Flipkens overtuigend naar finale Monterrey

Flipkens overtuigend naar finale Monterrey

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-73) heeft zich verzekerd van een ticket voor de finale van de Abierto Monterrey Afirme (International; $ 250 000). In de halve finale maakte ze komaf met Anett Kontaveit (WTA-91).

Flipkens nam een goede start in 2016. Op het WTA-toernooi van Auckland worstelde ze zich door de kwalificaties en bereikte de kwartfinale op de hoofdtabel. Wat later, op de Australian Open leed de jongedame uit Mol onder een zware loting. In de tweede ronde kreeg ze de Spaanse Garbiñe Muguruza (WTA-3) gepresenteerd, meteen het einde van Flipkens’ optreden downunder. 

In Sint-Petersburg begin februari kende onze landgenote een dipje, maar enkele weken later imponeerde ze opnieuw in Doha. Ze knokte zich een weg naar de hoofdtabel, waar ze nipt het onderspit moest delven tegen de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-39).

Deze week laat Flipkens zich in Mexico van haar beste kant zien. In haar openingswedstrijd op de hoofdtabel nam ze meteen de maat van golden oldie Francesca Schiavone (WTA-97). Vervolgens knabbelde de Molse Alison Van Uytvanck (WTA-46) vakkundig op. Met 6-2 en 6-4 plaatste Flipkens zich voor de kwartfinale. Tegen de Britse Johanna Konta (WTA-27) kende onze landgenote meer moeilijkheden. Ze verscheen niet onmiddellijk als topfavoriete aan de aftrap, maar begon ijzersterk aan de wedstrijd. Flipkens speelde geconcentreerd en kon profiteren van enkele schoonheidsfoutjes van Konta. Met 6-3 won ze eenvoudig de eerste set. De volgende manche was voor de Britse, in de tie break werd het 2-7. Met een overweldigende 6-1 zette Flipper in set 3 de puntjes op de i.

In de halve finale stond Kirsten zaterdag tegenover Anett Kontaveit (ATP-91), op papier een haalbare kaart voor Flipkens. De Estse heeft, naast een deel van haar achternaam, echter meer gemeen met haar Britse voorgangster. Ook Kontaveit slaagt er uiteindelijk in Flipkens te doen schitteren. In de eerste set zijn beide dames aan elkaar gewaagd. In de tie break is het Flipkens die met 8-6 het laken naar zich toe trekt.

In set twee komt Flipkens snel 5-1 voor. Haar concentratie lijkt echter even te verslappen en Kontaveit beent bij tot 5-4. Net op tijd komt Flipkens weer bij de les. Met 6-4 plaatst ze zich voor haar eerste finale sinds Vancouver 2015, waarin ze trouwens verloor van Johanna Konta. Haar tegenstandster is nog niet gekend, Heather Watson (WTA-84) en Caroline Garcia (WTA-38) strijden nog om die eer.

Anett Kontaveit blijft niet bij de pakken zitten en focust zich dan maar op het mannentennis…

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS