Home » Geen categorie » Flipkens pikt draad terug op in Washington

Flipkens pikt draad terug op in Washington

Flipkens pikt draad terug op in Washington

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-48) start haar voorbereidingen voor de US Open op de City Open (international, $ 250 000) in Washington DC. De loting had daar voor haar in de eerste ronde de Britse Heather Watson (WTA-57) in petto.

Flipkens, die na Wimbledon bijna uit de top 50 viel, start haar nieuwe tocht naar de top op de City Open. In de rest van het seizoen heeft de Belgische echter nog amper punten te verdedigen en kan de ranking enkel omhoog. Die klim start vanaf komende week waarbij ze in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Washington in de ogen kijkt van Heather Watson.

Watson en Flipkens speelden in 2011 al eens tegen elkaar. Toen was het Flipper die in twee sets aan het langste eind trok. De winnares neemt het in de tweede ronde waarschijnlijk op tegen de Russische Svetlana Kuznetsova (WTA-26), het zesde reekshoofd. En hoewel zowel Flipkens als Kuznetsova al een ruime tijd meedraaien op het circuit, speelden ze nooit eerder tegen elkaar.

Gebaseerd op de rankings is de Tsjechische Lucie Safarova (WTA-17) de grootste favoriete om de titel binnen te halen. Maar Makarova (WTA-20), Cornet (WTA-21) en Stephens (WTA-22) zullen dat natuurlijk niet zomaar laten gebeuren.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws