Home » Geen categorie » Flipkens pronkt met halve finaleplaats in Mallorca

Flipkens pronkt met halve finaleplaats in Mallorca

Flipkens pronkt met halve finaleplaats in Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-61) is doorgestoten naar de halve finale van de Mallorca Open (€ 250 000). Ze ging in haar kwartfinale in twee sets voorbij de Paraguayaanse kwalificatiespeelster Veronica Cepede Royg (WTA-135).

Flipper speelt een uitstekend toernooi in Mallorca. Ze stuntte eerst tegen topreekshoofd Garbine Muguruza (WTA-2) en won daarna vlot haar tweede ronde. In de kwartfinale moest ze aan de bak tegen de Paraguayaanse kwalificatiespeelster Cepede Royg. Op papier startte Flipkens als topfavoriete en vòòr de match had ze nog een gesprekje met Rafael Nadal. Misschien vroeg ze wat goede raad?

Flipkens kwam in de eerste set op een break achterstand maar keerde knap terug tot 5-5. Ze nam nu de bovenhand en greep de set met 7-5. In de tweede set bleef Flipkens bevestigen en maakte ze de partij met 6-3 af. “Ik voelde me heel goed op het terrein”, reageerde Flipkens achteraf. In de halve finale wacht zaterdag een duel met haar dubbelpartner en derde reekshoofd Ana Ivanovic (WTA-24) of het Franse zesde reekshoofd Caroline Garcia (WTA-39).

In het dubbelspel speelt Flipkens (WTA D-111) later vandaag samen met Ana Ivanovic (WTA D-1079). In de kwartfinale nemen ze het op tegen de Japanse derde reekshoofden Eri Hozumi (WTA D-61) en Miyu Kato (WTA D-71).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws