Home » Geen categorie » Flipkens redt Belgische eer in Birmingham

Flipkens redt Belgische eer in Birmingham

Flipkens redt Belgische eer in Birmingham

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-20) heeft zich als enige Belgische weten te plaatsen voor de achtste finales in Birmingham, ze versloeg de Kroatische Ajla Tomljanovic (WTA-155) na een spannende driesetter. Wickmayer en Van Uytvanck zijn uitgeschakeld.

Voor eerste reekshoofd Flipkens, die vrij was in de eerste ronde, was het haar eerste match op het Engelse gras. Ze moest nog even in haar ritme komen, en verloor de eerste set met 4-6. Ondanks een zeer laag eerste opslagpercentage in set 2 (40%) verloor ze maar 1 keer haar opslag, maar zelf ging ze 2 keer door de opslag van Tomljanovic : 6-4. De derde set moest dus de uitkomst brengen en dat werd een ware thriller. Bij 5-5 moest Flipkens een breakpunt wegwerken, en uiteindelijk ging ze een beslissende keer door de opslag van de Kroatische. Winst dus voor ‘Flipper’ met 4-6 6-4 7-5 na bijna 2 uur spelen. In de achtste finales neemt Flipkens het op tegen Rybarikova (WTA-47). In onderlinge ontmoetingen staat het 2-2.

Alison Van Uytvanck (WTA-205) kwam in actie tegen de Amerikaanse Maria Sanchez (WTA-119). De eerste set ging gelijk op, zodat een tiebreak beslissing moest brengen. Hierin was de Amerikaanse nipt de sterkste : 3-7. In de tweede set regende het breaks en Sanchez ging uiteindelijk drie keer door de opslag van onze landgenote. Na 1 uur en 42 minuten stond de eindstand op het scoreboard : 6-7(3) 3-6 voor Sanchez. Maar “Ali” heeft bewezen dat ze nog heel wat in haar mars heeft.

Yanina Wickmayer (WTA-43) mag minder tevreden terugblikken op haar eerste grastoernooi. Het is al van de Australian Open geleden dat onze landgenote nog eens 2 matchen op rij won. Op papier leek de Kroatische Lucic-Baroni (WTA-101) een haalbare kaart, Wickmayer klopt haar al eerder dit jaar op Indian Wells. De Kroatische serveerde echter sterk, en Wickmayer kon een breakkans niet benutten. Lucic-Baroni ging daarentegen wel door de opslag van ‘Wicky’ en pakte zo de eerste set met 4-6. In de tweede set was de veer gebroken bij Wickmayer, ze kon amper 5 puntjes maken, en moest zo na 51 minuten inpakken : 4-6 0-6 voor Lucic-Baroni.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws