Home » Grand Slam » Australian Open » Flipkens samen met Cibulkova naar achtste finale in dubbelspel

Flipkens samen met Cibulkova naar achtste finale in dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA D-158) heeft zich samen met de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA D-180) geplaatst voor de achtste finale in het dubbelspel. Ze waren in twee sets te sterk voor het Amerikaans-Australische duo Madison Keys (WTA D-248) en Ajla Tomljanovic (WTA D-103).

Flipkens en Cibulkova werden beiden snel uitgeschakeld in het enkelspel, maar nemen nu samen revanche in het dubbel. Nadat ze in de eerste ronde de negende reekshoofden naar huis stuurden, moesten ze nu aan de bak tegen het duo Keys-Tomljanovic. De Belgisch-Slovaakse tandem liep uit tot 4-1, maar Keys en Tomljanovic maakten de break ongedaan. Flipkens en Cibulkova braken opnieuw en pakten de eerste set met 6-3.

In de tweede set hadden beide duo’s het moeilijk om hun opslagspelletje te winnen. Aanvankelijk leken Keys en Tomljanovic het voordeel te hebben, maar Flipkens en Cibulkova kwamen terug en mochten bij 5-4 serveren voor de wedstrijd. Dat lukte niet, maar ze gingen wel opnieuw door de opslag van de Amerikaans-Australische tandem en wonnen de tweede set met 7-5.

In de volgende ronde nemen ze het op tegen de winnaar van het duel tussen de Australische zusjes Anastasia Rodionova (WTA D-47) en Arina Rodionova (WTA D-56) versus Sabine Lisicki (WTA D-155) en Bethanie Mattek-Sands (WTA D-3). Ysaline Bonaventure (WTA D-61) speelt zaterdag haar tweede dubbbelwedstrijd.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS