Home » Grand Slam » US Open » Flipkens slaat Robson aan de haak

Flipkens slaat Robson aan de haak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-87) gaat op de US Open haar kans wagen in het dubbelspel. Ze wist de Britse Laura Robson (WTA-734) te strikken als dubbelpartner.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens staat momenteel erg sterk te spelen. Hoewel ze morgen de finale van het ITF-toernooi van Vancouver (Canada, $ 100 000) speelt, kijkt ze ook al vooruit naar de US Open die op 31 augustus van start gaan. De Molse treedt in het dubbelspel aan met Laura Robson. De Britse staat weliswaar meer dan zeshonderd plaatsen lager op de ranking dan Flipkens, maar bewees dat ze haar mannetje best kan staan. Op de Olympische Spelen van 2012 wist ze aan de zijde van Andy Murray (ATP-2) immers door te stoten tot de finale. De twee speelden nooit eerder samen.

Bij de inschrijvingen voor het dubbelspel vinden we verder ook Alison Van Uytvanck (WTA-54) terug. Zij gaat een bondgenootschap aan met de Russische Daria Gavrilova (WTA-36). Yanina Wickmayer (WTA-98), An-Sophie Mestach (WTA-101) en opmerkelijk Ysaline Bonaventure (WTA-172) laten het dubbelen op Flushing Meadows aan zich voorbijgaan.

Ook David Goffin (ATP-14) en Steve Darcis (ATP-67) treden aan in het dubbelspel op de US Open. Goffin gaat zijn geluk beproeven aan de zijde van de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-18). Darcis verbroedert met de Franse Benoit Paire (ATP-42).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS