Home » Geen categorie » Flipkens sneuvelt in Miami na knappe match tegen Sharapova

Flipkens sneuvelt in Miami na knappe match tegen Sharapova

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-23) is in de achtste finales van het toernooi van Key Biscane in Miami ($5.427.105) uitgeschakeld door topper Maria Sharapova (WTA-7). Flipkens won de eerste set maar daarna was Sharapova te sterk voor onze landgenote.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens had de achtste finales in Miami bereikt dankzij het forfait van veertiende reekshoofd Sabine Lisicki (WTA-15). Daarin moest de Molse de strijd aangaan tegen Maria Sharapova, het nummer 7 van de wereld en meervoudig grandslamwinnares.

‘Flipper’ verraste door de eerste set met 6-3 te winnen. Ze brak in deze set twee keer door de opslag van Sharapova. In de tweede set kwam Flipkens op een 4-0 achterstand maar ze keerde nog knap terug in deze set. Uiteindelijk verloor “Flipper” de tweede set met 6-4.

In de derde set werd onze landgenote overklast door haar Russische opponente. In sneltempo werd het in deze laatste set 6-1. Na een match van meer dan twee uur moet Flipkens nu het toernooi van Miami verlaten.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER