Home » WTA » Flipkens start sterk in kwalificaties Tenerife

Flipkens start sterk in kwalificaties Tenerife

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-132) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties op het WTA-toernooi van Tenerife ($235,238, WTA 250, hardcourt). Ze won haar eerste wedstrijd in drie sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Flipkens moest in de kwalificaties in Tenerife in de eerste ronde aan de bak tegen de Italiaanse Cristiana Ferrando. De Italiaanse won de eerste set met 6-4.

Vervolgens keerde Flipkens terug met 7-5 en maakte ze het met 6-3 af in de beslissende set. Ze speelt in de tweede kwalificatieronde tegen Stefanie Voegele (WTA-120). Ysaline Bonaventure (WTA-142) speelt ook de kwalificaties in Tenerife en neemt het in haar openingsronde op tegen de Spaanse thuisspeelster Marina Bassols Ribera (WTA-294).

Alison Van Uytvanck (WTA-55) en Greet Minnen (WTA-79) staan rechtstreeks op de hoofdtabel in Tenerife. Van Uytvanck treft Danka Kovinic (WTA-87) uit Montenegro, terwijl Minnen tegen een kwalificatiespeelster aantreedt.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER