Home » Geen categorie » Flipkens stoot door in Katowice

Flipkens stoot door in Katowice

Flipkens stoot door in Katowice

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-70) heeft zich, net zoals Alison Van Uytvanck (WTA-105) eerder, geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Katowice (Polen, $ 250 000). Ze versloeg de Duitse Annika Beck (WTA-75) in twee sets. Ysaline Bonaventure (WTA D-111) bereikte de tweede ronde in het dubbelspel. Yanina Wickmayer (WTA-92) en An-Sophie Mestach (WTA-112) komen dinsdagavond nog in actie.

Voor zevende reekshoofd Flipkens was het de tweede ontmoeting met de Duitse Beck, in 2012 trok ze aan het korste eind in Moskou. In Katowice was onze landgenote echter duidelijk de betere, en haalde ze het in iets meer dan één uur van haar Duitse tegenstandster met 6-4 en 6-1. Flipkens strijdt tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA 62) of de Française Kristina Mladenovic (WTA 56) om een plaats in de kwartfinale.

In het dubbelspel wist Bonaventure (WTA D-111), die uitgeschakeld werd in de kwalificaties van het enkelspel, zicht te plaatsen voor de tweede ronde in het dubbelspel. Samen met haar Nederlandse partner Demi Schuurs (WTA D-173) versloegen ze vierde reekshoofden Yuliya Beygelzimer (WTA D-83) uit Oekraïne en de Eva Hrdinova (WTA D-98) uit Tsjechië met 6-2 en 6-1.

Voor de wedstrijd had Bonaventure echter wel te kampen met enkele technische probleempjes:


Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws