Home » Geen categorie » Flipkens stoot door in Mallorca

Flipkens stoot door in Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-88) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Mallorca (Spanje, $ 250 000). Ze versloeg Mandy Minella (WTA-80) in drie sets. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgische blijft uitstekend presteren op gras. Ze mocht deelnemen aan de hoofdtabel door eerst twee wedstrijden in de kwalificaties te winnen. In de eerste ronde nam ze het voor de zesde keer op tegen de Luxemburgse Minella. De voorbije vijf keer kon Flipkens telkens winnen.

Vandaag was het Minella die de beste start nam. De opslag van Flipkens draaide niet naar behoren en Minella kon twee breaks scoren. De Molse kon tegen prikken door zelf ook één keer door de opslag van de Luxemburgse te gaan, maar dat was niet genoeg om kans te maken in die eerste set.

In de tweede manche krikte Flipkens haar niveau gevoelig omhoog. Ze moest geen enkel breakpunt toestaan en kon zelf één break scoren. Dat was genoeg voor de setwinst. Een derde set moest de beslissing brengen. Hier ging de Belgische door op haar elan en deed er met twee breaks nog een schepje bovenop. Na iets meer dan anderhalf uur wedstrijd stond de 3-6, 6-3 en 6-2 winst vast.

koen

koen

MEER NIEUWS