Home » Geen categorie » Flipkens strijdend onderuit in Rosmalen, Bonaventure ronde verder in dubbelspel

Flipkens strijdend onderuit in Rosmalen, Bonaventure ronde verder in dubbelspel

Flipkens strijdend onderuit in Rosmalen, Bonaventure ronde verder in dubbelspel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-78) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op de Topshelf Open in het Nederlandse Rosmalen. Op het grastoernooi liet ze maar liefst vier matchballen liggen tegen de Japanse Kurumi Nara (WTA-57) en verloor uiteindelijk in een driesetter. In het dubbelspel kon Ysaline Bonaventure (WTA D-74) zich wel plaatsen voor de tweede ronde.

Flipkens speelde voor de eerste keer tegen de Japanse Nara en startte schitterend aan haar match. Na slechts 24 minuten pakte ze de eerste set met 6-1. In de tweede set kwam Flipper op een comfortabele 5-2-voorsprong maar kon ze de match niet afmaken. Ze miste vier matchpunten en verloor de tweede set in een tiebreak.

In een spannende derde set liep Nara eerst uit tot 3-0 maar kon onze landgenote nog terugkeren tot 3-3. Daarna was de Japanse echter te sterk en maakte ze de match af met 6-4 na een duel van 2 uur en 32 minuten.

Bonaventure zorgde wel voor Belgisch succes in Rosmalen. Samen met de Nederlandse Demi Schuurs (WTA D-108) versloeg ze het Zwitsers-Tsjechische duo Belinda Bencic (WTA D-98)/Katerina Siniakova (WTA D-49). Bonaventure en Schuurs verloren de eerste set met 6-4 maar brachten de stand in evenwicht in een tiebreak. In de derde set maakte het Belgisch-Nederlandse duo de match in een supertiebreak af. In de tweede ronde ontmoeten ze het eerste reekshoofd, het Frans-Hongaarse duo Kristina Mladenovic (WTA D-7) en Timea Babos (WTA D-10). Dinsdag begint Alison Van Uytvanck (WTA-46) aan haar grasseizoen in Rosmalen. Zij speelt in de eerste ronde tegen de Russische Evgeniya Rodina (WTA-99).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws