Home » Geen categorie » Flipkens strijdend ten onder in Madrid

Flipkens strijdend ten onder in Madrid

Flipkens strijdend ten onder in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-24) heeft de eerste ronde van de Mutua Madrid Open (premier, $ 4 236 425) niet overleefd. Ze maakte het Li Na (WTA-2) in de tweede set knap lastig, maar uiteindelijk kwam ze net iets te kort.

Kirsten Flipkens, de nieuwe pupil van Xavier Malisse, wist van te voren dat het niet makkelijk zou worden in Madrid. Met Li Na kreeg ze namelijk in ronde 1 al de tweede beste speelster van de wereld voor de kiezen. In de eerste set was het niveauverschil tussen beide speelsters ook duidelijk. Flipper kon amper 1 servicegame winnen, in de rest was Na oppermachtig: 1-6.

Een peptalk van X-man tussen de sets door deden Flipkens echter goed. Ze moest nog wel een break toestaan, maar ze begon ook beter in de wedstrijd te komen, speelde meer haar eigen spel en kreeg Li Na aan het lopen. Bij 3-5 leek de laatste adem van de Belgische echter uitgeblazen, maar met de rug tegen de muur schakelde ze nog een tandje hoger.

Met drie games op rij keek Li Na plots tegen 2 setpunten aan. De Chinese werkte ze allebei weg, en een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin waren beide speelsters aan elkaar gewaagd en ging het lange tijd gelijk op. Bij 7-8 en het derde wedstrijdpunt voor Na was een foutje van Flipkens er echter te veel aan. Zo won een zichtbaar opgeluchte Li Na alsnog in twee sets.

Volgende week treedt Flipper aan op het WTA-toernooi van Rome.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws