Home » Geen categorie » Flipkens strijdend ten onder na thriller in Linz

Flipkens strijdend ten onder na thriller in Linz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Linz (Oostenrijk, $ 226 750) heeft Kirsten Flipkens (WTA-74) de eerste ronde niet overleefd. Ze ging na een ware thriller ten onder tegen Belinda Bencic (WTA-228). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de eerste ronde van de Upper Austria Ladies Linz kreeg Flipkens Bencic tegenover zich. De 20-jarige Zwitserse is het voormalig nummer zeven van de wereld maar door blessures weggezakt in de ranking. Na haar blessuretijd worstelde Bencic met haar vorm, en deze wedstrijd was de eerste op een WTA-toernooi in vijf maanden.

De Belgische begon het best aan de wedstrijd door de openingsset binnen te halen met 6-4. Bencic, de voormalige nummer één bij de juniores, sloeg terug door de tweede manche te winnen met 2-6. In de beslissende set kwam Bencic al gauw een break voor, maar Flipkens knokte zich terug in de wedstrijd. De set draaide uit op een tiebreak en Flipkens kon één wedstrijdpunt van de Zwitserse wegwerken waarop de Belgische zelf op een wedstrijdpunt kwam. Bencic veegde deze van de tafel en pakte haar volgende kans met twee handen aan. Na twee uur en 19 minuten stonden de 6-4, 2-6, 6-7 (7) cijfers vast.

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER