Home » Geen categorie » Flipkens stunt in Linz, exit Van Uytvanck

Flipkens stunt in Linz, exit Van Uytvanck

Flipkens stunt in Linz, exit Van Uytvanck

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-110) heeft voor een stunt gezorgd op het WTA-toernooi van Linz (Oostenrijk, $ 250 000), ze versloeg tweede reekshoofd Caroline Wozniacki (WTA-11) in twee sets. Alison Van Uytvanck (WTA-50) slaagde er niet in om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Flipkens en Wozniacki speelden maar één keer eerder tegen elkaar, in 2007 was de Deense met 6-1 en 6-0 te sterk voor onze landgenote. Vandaag waren de rollen omgekeerd in Linz, Flipkens versierde in de eerste set tien breakpunten waarvan ze er twee wist te benutten. Ze werd zelf eenmaal gebroken en pakte de eerste set met 6-4.

In set twee ging de Molse door op haar elan en bij 5-4 maakte ze het af bij haar eerste matchpunt. In de kwartfinale neemt ze het op tegen de winnares van het Tsjechische duel tussen Barbora Strycova (WTA-38) en Denisa Allertova (WTA-58).

Van Uytvanck slaagde er niet in om zich bij de laatste acht te scharen. Ze moest het in de tweede ronde opnemen tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA-59), die ze vorig jaar versloeg op het graveltoernooi van Rio de Janeiro. Onze landgenote kwam op voorsprong in de eerste set, maar zag die uiteindelijk met 4-6 naar Larsson gaan. In set twee kreeg Van Uytvanck een setpunt bij 5-4, maar de Zweedse wist nog een tiebreak uit de brand te slepen. Daarin moest Van Uytvanck met 6-7(2) het hoofd buigen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws