Home » WTA » Flipkens stuntend naar de halve finale in Nürnberg

Flipkens stuntend naar de halve finale in Nürnberg

Op het WTA-toernooi van Nürnberg (Duitsland, $ 250 000) heeft Kirsten Flipkens (WTA-69) voor een stunt gezorgd. Ze versloeg het derde reekshoofd en gaat naar de halve finale.

Flipkens stond voor een moeilijke opdracht in de kwartfinale tegen de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-18). De Molse leidde met 2-1 in de onderlinge ontmoetingen, maar de laatste partij dateerde al van 2015. Ondertussen staat Bertens in de top twintig van de wereld en won ze onlangs nog een het graveltoernooi in Charleston en haalde ze de finale van het sterk bezette WTA-toernooi in Madrid.

De Belgische mistte haar start in haar partij en kwam meteen op een break achterstand. Die achterstand maakte ze even later weer goed en kon in het achtste spelletje heel wat breakpunten verzamelen. Bertens hield echter stand en ging even later zelf door de opslag van de Belgische die kort daarop de eerste set mocht vergeten.

Knokkende Flipkens

Ook in de tweede manche moest Flipkens vechten om haar opslagspelletjes binnen te halen, maar ze moest geen enkele break toestaan. In het achtste spelletje kon Flipkens opnieuw breakpunten versieren en dit keer was het wel raak. Ze serveerde de set uit om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen.

In de beslissende manche vlogen de breakkansen en breaks heen en weer. Flipkens kwam twee keer op een break voorsprong, maar kon die voorsprong nooit vasthouden. Een tiebreak moest uitsluitsel brengen en dankzij een vlugge 4-0 voorsprong wist Flipkens de wedstrijd uit te maken. De 5-7, 6-3, 7-6 (3) winst was binnen na 2 uur en 38 minuten.

In de halve finale speelt Flipkens vrijdag nog tegen Alison Riske (WTA-105). De Amerikaanse leidt met 2-1 in de onderlinge ontmoetingen, maar de laatste confrontatie kwam op naam van de Belgische op de Australian Open eerder dit jaar.