Home » Geen categorie » Flipkens trekt naar Dubai

Flipkens trekt naar Dubai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Doha was niet echt een succes voor Kirsten Flipkens, maar deze week krijgt de Molse opnieuw de kans om er een lap op te geven. In oliestaat Dubai staat ze namelijk op de hoofdtabel van de Dubai Duty Free Tennis Championships (premier, $ 2 000 000).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Dubai is een premier-toernooi met een kleine draw. Gevolg: Kirsten Flipkens (WTA-20) is geen reekshoofd, en heeft dus geen beschermde loting. Gelukkig voor haar was de loting haar deze keer wel eens goed gezind. In de eerste ronde komt ze namelijk uit tegen een kwalificatiespeelster. Al moeten we daar ook niet al te licht overheen gaan. Kanshebbers zijn namelijk onder andere Eugenie Bouchard (WTA-19) en Flavia Penetta (WTA-22).

In de tweede ronde is er dan echter geen ontkomen meer aan de reekshoofden. Mocht Flipper de eerste horde succesvol nemen, wacht haar Petra Kvitova (WTA-6). In een mogelijke kwartfinale is het dan waarschijnlijk de beurt aan Simone Halep (WTA-10), die zich zondag nog kroonde tot kampioene van Doha.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER