Home » Geen categorie » Flipkens vecht zich naar tweede ronde City Open

Flipkens vecht zich naar tweede ronde City Open

Flipkens vecht zich naar tweede ronde City Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-47) heeft zich geplaatst voor een tweede ronde-clash met Svetlana Kuznetsova (WTA-26). In de eerste ronde van de City Open (International, $ 250 000) rekende ze in drie sets af met de Britse Heather Watson (WTA-56).

Kirsten Flipkens heeft de start van het Amerikaanse hardcourt-seizoen niet gemist. Tegen Heather Watson moest ze echter wel alles uit de kast halen om de match thuis te halen. In de eerste set leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Flipper. Met haar karakteristieke spel forceerde ze twee breaks, terwijl ze zelf maar een keer haar opslag moest inleveren. Gevolg: 6-3 winst.

De tweede set werd een heel ander verhaal. Watson krikte haar niveau wat op en Flipkens werd wat slordiger. Ditmaal was het de Britse die twee keer kon breaken en Flipkens achterliet met een zware kater: 1-6.

In een gelijkopgaande derde set liet Flipkens’ eerste opslag haar in de steek. Haar percentage daalde onder de 50 %, maar met een sterke tweede opslag zorgde de Molse ervoor dat Watson maar een break kon verzilveren. Dat deed Flipper zelf ook en dus kwam er een tiebreak. Daarin was het Flipkens die orde op zaken stelde. Ze krikte haar niveau nog wat op en na iets meer dan twee uur stond de 7-3 op het bord.

Aangezien de match van Flipkens en Watson pas als laatste van de dag op het programma stond, kon Flipkens pas tegen half een plaatselijke tijd juichen. Gelukkig krijgt ze nu eerst nog een rustdagje voordat ze het in de tweede ronde moet opnemen tegen Svetlana Kuznetsova. Respectievelijk 28 en 29 jaar oud, is het toch verwonderlijk dat beide dames het nog nooit eerder tegen elkaar opnamen.

  “Goedemorgen België! Ik ben blij met mijn strijd! 7-6 in de derde set gewonnen… Het was zwaar! Mijn wedstrijd was gedaan om 0.30 uur, maar dan is het nog niet gedaan…”

“Na een hersteldrankje, afkoelen, foam roller, douche, 12 minuten lang een ijsbad van 12° C, massage en stretchen, is mijn dag pas gedaan om 2.30 uur. #OverenUit”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws